Egész úton hazafelé

csak hangosan gondolkodom

Túlélni...

2011. december 16. 14:38 - TBP

Úton a szakadék felé nézzünk kicsit magunk mögé. Ma ismét sikerült összerúgni a port az IMF és az EU delegációjával. Mindezt egy olyan időszakban, amikor árgus szemmel figyeli a magyar kormány minden lépését a világ pénzügyi és politikai elitje.

2006-ban azt mondták, morális válságban van az ország. Volt benne igazsgág. Csakhogy a morális válság mára eszkalálódott. A kormány és a parlamenti 2/3-ad nagy garral beharangozott jogalkotás-gyára egyre inkább egy elszabadult hajóágyúhoz hasonlít. Az elmúlt 1 évben elfogadott 189 jogszabályból 188-at 3 hónapon belül módosítaniuk kellett. Visszamenőleg hoztak törvényeket, átszabták az intézményrendszert előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetve. Beleszóltak az emberek mindennapjaiba, eldöntötték helyettük a jövőjük: elvették a nyugdíjmegtakarításokat, lélegeztetőgépre kapcsolták az oktatást, egészségügyet, önkormányzatokat.

Ma az állam az első, ha a jogszabályok be nem tartásáról van szó: pénzt tart vissza, kénye-kedve szerint írja át az adó- és járulékszabályokat, kötelezi plusz terhek vállalására a cégeket, állampolgárokat.

Az új Alaptörvényt még hatályba lépése előtt előtt számtalanszor átírták.

Konklúzió: Magyarországon ma nincs jogbiztonság, jogegyenlőség. Jog sincs. Az az érzésem, ma már a kormány háborúját az ország lakosaival vívja. Elkeseredett önigazolásokat keres, hogy tetteit, a tettei és ígéretei közti ordító különbséget legitimálja.

De nem megy. Egyre kevésbé sikerül. Azt gondolom, féktávon belül van a szakadék.

Semmi sem szent. Kéri László szerint "Az ország úgynevezett újjászervezésével példátlan káoszt zúdít mindannyiunkra".

Már a hazafias lózungok sem tudják elrejteni, hogy káosz van. A szabadságharcot, ha újra is kezdik, remélem, az a harc lesz a végső. Mert sugalljon is bármit a kormányzati kommunikáció, ennek az országnak külső és belső békére van szüksége.

Háborúban nem lehet építkezni. A háborúban mindenki veszít, ki többet, ki kevesebbet. De veszít.

Rohanunk a szakadék felé. Ugorjunk ki a járműből, hátha megússzuk, ne rántson magával a sofőr.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszuton.blog.hu/api/trackback/id/tr623468655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása