Egész úton hazafelé

csak hangosan gondolkodom

Egy történelemtanár nyílt levele a miniszterelnökhöz

2012. március 09. 17:41 - TBP

Ez valami gyönyörű! Magyarország mai állapotáról az utóbbi negyedév legőszintébb, legironikusabb és egyik legtalálóbb összefoglalóját kapjuk egy Bodnár Zsuzsa nevű történelemtanártól (és a TTE-től). 

"Bodnár Zsuzsanna történelemtanár – a Történelemtanárok Egylete (TTE) segítségével – nyílt levélben hívta fel a figyelmét a miniszterelnöknek arra, hogy a Fidesz-kormány alaptörvényben megjelenített történelemfelfogása egyetlen ma használatos középiskolás történelemkönyvben sem tükröződik."

"Új tankönyvet nyilván májusig már nem lehet írni, talán pénz sincs annyi, mint 2000-ben, amikor még ajándékkönyvekre is telt a kormánynak. De azért a biztonság kedvéért nem kellene egy rendkívüli kormányrendeletben is értesíteni a diákokat és a tanárokat, hogy a tankönyvek mely részei váltak meghaladottá, s hogyan is kell a közelmúltat és az alkotmányt helyesen értelmezni?”

Úgy látszik, azért a józan ész még nem halt ki teljesen az értelmiség köreiben, és ez megnyugtató. Valaki vette a fáradtságot, és a kormányzati (nemzetieskedő) lózungokat lefordította aprópénzre, és máris kiderült, hogy úgy sz*r az egész, ahogy van. Bravó!

A kormányoldalon meg néma csend, a mini-szterelnök (sic!) meg a NEFMI lányos zavarában mélyen hallgat. Mégis, mit tehetne? Gazdasági programjuk védhetetlen, kultúrharcuk védhetetlen, elnökük védhetetlen... Közröhej tárgyai skiccpalistól, zorbánostól, hoffmanrózsástól, békemenetestől, szíjjártóstól, kósástól, NER-estől...

Tovább íródik a "hogyan járassuk le magunkat még jobban" kormányzati komédia. Csak egy gondolat bánt engemet: mitől ilyen töketlen az ellenzék? Ennyi magaslabdát nem lecsapni?!

Még szerencse, hogy ellenzéki pártok helyett itt van nekünk a HVG, meg a TTE.

Szólj hozzá!
Címkék: érettségi tte

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszuton.blog.hu/api/trackback/id/tr74300272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása