Egész úton hazafelé

csak hangosan gondolkodom

Szó sincs róla!

2012. március 27. 22:16 - TBP

Még ez a speciális összetételű (értsd: nem SP ellenségei) "tényfeltáró" bizottság sem tudta teljesen kimosdatni a kisdoktort a lopási ügyből. A feltárt tény: a kisdoktor nem szerző, csak másoló. Csupán a jelentés végéről az összegző, konklúziót levonó mondatot spórolták el: elítélik, tisztségére méltatlannak tartják, címét megvonják. De nem, szó sincs róla!

A bizottság a KORMÁNYRA hagyja a következtetések levonását. (Felelőssé meg a TF-et teszi, ami közröhely.) Mondjuk annyira azért nem csodálkozom, ez az új demokrácia ilyen. Majd a kormány megmondja, mit is kell gondolnunk a dolgokról.

Persze már megkezdődött az agyonhallgatás, meg a "majd elülnek a hullámok és minden megy tovább" ügykezelés. (Bár a The Economist cikke után gyanítom, külhonban nehezen lesz védhető a kisdoktor, még ha itthon elég is lehet a kétharmad vállvonogatása...)

Az a véleményem, ha a kisdoktor a helyén marad, akkor a 2012-es Fidesz semmivel sem különb, mint a 2006-os MSZP. Miért? Mert Öszödön egy mszp-s sem állt fel, hogy "Fletó, te hazudtál, én nem, és menj a p...ba!" Ha van vér a fidesznyikek pucájában, most elzavarják a kisdoktort, különben ugyanúgy oda a maradék erkölcsi magaslat, mint anno az Mszp frakcióé. Vajon ki lesz elég erős, bátor, hogy kimondja, amit mindenki tud: a kisdoktor erkölcsi nulla? Egész eddigi működésén most ott a korona is.

És ha én ellenzéki képviselő lennék, mától:

  • minden parlamenti felszólalást, sajtótájékoztatót azzal kezdenék: "A kisdoktor mondjon le!"
  • minden alkalommal elmondanám, hogy a kisdoktor kérjen bocsánatot a tudós-társadalomtól, a becsületes, szorgalmas munkával diplomát és doktorit szerzőktől, a ma tanulmányokat folytatóktól, a felsőoktatás igazi doktoraitól, a tudományos élet nagyjaitól, akiknek megítélésére az ő sötét árnyéka vetül innentől kezdve.
  • amíg a kisdoktort jelölő, megválasztó és védő párt nem lép az eltávolítása érdekében, addig azzal zárnám valamennyi megszólalásomat, hogy ennek a pártnak az elnöke is mondjon le.

Bár azt hiszem, ha kormánypárti képviselő lennék, akkor is ezt kellene mondanom....

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszuton.blog.hu/api/trackback/id/tr444344665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása