Egész úton hazafelé

csak hangosan gondolkodom

Nyakig a mocsárban

2012. március 30. 20:25 - TBP

Ez a poszt bevallottan hirtelen felindulásból született. Azt hiszem, a mai nap a magyar közélet fekete napja. Bebizonyosodott, hogy a túlmozgásos, "morális válságot okozó" miniszterelnök, az utána érkező választási csaló miniszterelnök (Kubatov-lista, oszt'jónapot) mellett a köztársasági elnöki székben is egy hazug csaló ül.

Mától Magyarország végérvényesen ugyabban a legsötétebb proletárdiktatúrára jellemző mocsárban dagonyázik, amelytől 1989-ben megszabadulni akartunk.

A hazugság az igazság, a tényfeltáró a bűnös, a bűnös áldozat. Tragikomédia ki tudja, még hány felvonásban?

A smittpáli felfogás ("nem szóltak, hogy ezt nem szabad = én ártatlan vagyok) ma egy érettségit sem érne, ezen nincs is mit ragozni.

Egy csalódott, önérzetében és büszkeségében magát sértettnek érző ember vergődése. Szánalmas. Csak éppen nem gondolta végig, ennek a kapálózásnak milyen következményei lesznek. És nem elsősorban a politikaira gondolok. Ha esetleg Pistike legközelebb beadja a gimiben a Bibliát házidolgozatnak, mit mond majd neki a tanár? Az ő munkája, mert a szamárfüleket saját kezével gyűrte bele?

A morális válság Gyurcsány alatt kezdődött, de Orbán alatt érte el a tetőpontját (vagy a mélypontját, nézőpont kérdése).

Szégyen, hogy Magyarországnak ilyen vezetők jutottak. Ilyeneket választottunk magunknak. Igaz, minden országnak olyanok a vezetői, amilyeneket megérdemel.

Mától azt gondolom, azzal tesszük a legjobbat, ha ezeket a vezetőket egyszerűen levegőnek nézzük. Ők lesznek azok, akiknek nevét sem mondjuk ki, és soha, de soha többé nem szavazunk rájuk.

Már lent vannak a gödör alján, de eltökélt arccal tovább ásnak. Ilyenkor hol vannak a maszkos fiatalok, hogy a véleményszabadság, az igazság és a magyarság nevében lángba borítsák a Belvárost?

A zelnök, az őt jelölő, megválasztó és hatalomban tartó politikai szereplőkkel szemben mindennemű udvariaskodás, és tiszteletnyilvánítás értelmetlen. Minden alkalommal hátat kell nekik fordítani, ki kell vonulni, ha ők bejönnek, el kell fordítani a fejünket, ha szembe jönnek, és nem szabad elfogadni a felénk nyújtott kezet sem.

Mert még a végén magukkal rántanak minket is a mocsárba...

 

Update:

A csaló mentegetőzését ízekre szedik:

http://index.hu/belfold/igazamiigaz/2012/03/30/schmitt_pal_allitasai_az_interjuban/

 

Szólj hozzá!
Címkék: plágium pál smitt

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszuton.blog.hu/api/trackback/id/tr774350918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása