Egész úton hazafelé

csak hangosan gondolkodom

Na SZÉPen vagyunk

2012. november 12. 18:21 - TBP

Biztos én vagyok tökéletesen tájékozatlan, de ezt most nem értem:

"A SZÉP-kártyán lévő összegek elköltésére legfeljebb pár nap híján két év áll rendelkezésre, a szabályozás szerint utána elvész az odautalt, de fel nem használt összeg. Az első ilyen „értékvesztő” határidő idén év vége, amikor a tavaly feltöltött összegek vesznek el – feltéve, hogy el nem költik azokat."

Vagyis ha jól értem, akkor a Munkáltató SZÉP kártyára utalt x összeget, ami után leperkálta állam bácsinak az x összeg 1,19-szerese után a 16% SZJA-t, majd ha a munkavállaló ilyen-olyan okból (mert mondjuk a szálláshelyre elég lenne, de egy fityingje sincs olyan egyéb szolgáltatásokra, amikre a kártyát nem használhatja,) nem tudja két éven belül felhasználni, elveszik a pénz.

Namost: ha az OTP, az MKB és a K&H rendszerében csak úgy el tud tűnni kb. 300 millió, akkor ott baj van. Vagy ha nem veszik el, kihez kerül? A banké marad? Dehát ő csak kezelésre kapta, az a Munkavállalóé! Visszakapja a Munkáltató? Hát köszi, és a kifizetett adóval mi lesz? Elviszi az állam költségvetési lyukakat foltozni? Vagy a Nemzeti Üdülési Alapítvány (vagy tudomisén most minek hívják) szociálisan rászoruló gyerekeket üdültet majd belőle? Vagy hogy van ez?

Persze, én vagyok tudatlan, de azért valaki tényleg elmagyarázhatná, mert ennek így nagyon átverés szaga van, főleg ha hozzátesszük a SZÉP-kártya eredettörténetét: emlékszünk még ugye, hogy kb. 1,5 éve pártunk-kormányunk einstandolta az utalvány bizniszt, kipaterolta a nem állami utalványok nagy részét a kedvezőbben adózó körből, és lett helyette SZÉP meg Bözske?

Egyáltalán, tudja valaki, mi szükség van erre az egész cafetéria cirkuszra?

Szólj hozzá!
Címkék: üdülés SZÉP

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszuton.blog.hu/api/trackback/id/tr864903793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása