Egész úton hazafelé

csak hangosan gondolkodom

Erzsébet, a családok réme

2012. április 01. 18:55 - TBP

Már-már azt hittem, ezt nem lehet fokozni, aztán kiderült: lehet.

"Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély, a kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg."

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/04/01/a_csaladi_potlekot_is_az_erzsebetre_utalnak/

Ezzel nem az a baj, hogy Erzsébetet csak korlátozottan lehet felhasználni (Coop, Reál, CBA, és talán TESCO), és így indokolatlanul korlátozzák a felhasználók lehetőségeit. Értem én, hogy a cél az, hogy ezek a juttatások ne a játéktermekbe és kocsmákba vándoroljanak, de miért kell mindenkit büntetni néhány ezer antiszociális "család" miatt? Akik eddig sem a gyermekeikre fordították, ezután sem rájuk fogják, meg fogják találni a kiskaput.

De miért büntetik megint azokat, akiknek a feje még éppen kint van a vízből? Miért kell két kézzel víz alá nyomni őket? Egykulcsos adó, adójóváírás kivezetése, elszabadult árfolyamok és törlesztések, tandíj, bölcsődei gondozási díj... Ha Erzsébetben érkezik a családi pótlék, abból nem lehet gyógyszert, pelenkát venni, abból nem lehet bölcsődei és óvodai térítési díjat és étkezést fizetni, nem lehet gyermekruhát venni a folyamatosan növő apróságoknak. Soroljam tovább?

Kormányunk családbarátnak hazudja magát, de mindent megtesz, hogy a magyar családok egyre mélyebbre süllyedjenek.

Az új adórendszer nominális és reálértéken is bércsökkenést hozott 3 millió munkavállalónak, a cégek az elvárt béremelést nagyrészt a cafetéria csökkentésével kompenzálták (aminek adóterhei szintén nőttek), felemelték az ÁFÁ-t, a jövedéki adót, egekben a benzin ára, a gazdasági "növekedés" a béka segge alatt, az élelmiszer és energiaárak emelkednek...

Ne csodálkozzanak, hogy egyre többen külföldön képzelik el a jövőjüket, mert nagyon úgy tűnik, hogy ezért az országért őseinknek meghalni talán érdemes volt, de ma érte és benne élni lehetetlen.

 

U.i.:

És Plagibá mondjon le!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszuton.blog.hu/api/trackback/id/tr954354425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása